За убице жена и дјеце 24 године нема казне

К. Ћ.
За убице жена и дјеце 24 године нема казне

Братунац - Злочини у Скеланима и околним братуначким селима почињени 1993. године над српским становништвом најбоље показују намјеру муслиманског руководства из ратног времена да БиХ буде очишћена од Срба.

Рекао је то јуче предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић на обиљежавању 24. годишњице  страдања 69 Срба које су припадници Армије РБиХ мучки убили 16. јануара 1993. године. Парастос је код централног спомен-обиљежја у Скеланима служен за 305 Срба из овог краја који су убијени у посљедњем рату.

Помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС Душко Милуновић је указао на двоструке аршине у процесуирању ратних злочина упитавши колика је димензија злочина почињених над Србима потребна да би био процесуиран неко из бошњачког народа.

- Зар није довољно што су убили петогодишњег дјечака Александра Димитријевића и његовог дванаестогодишњег брата Радисава и 15 жена да би неко одговарао - упитао је Милуновић.

На етничко чишћење простора Сребренице и српске жртве подсјетио је изасланик предсједника РС Миладин Драгичевић који је навео да је од око 9.300 Срба који су до рата живјели на подручју Сребренице, крај рата дочекало само њих 860.

Муслиманске снаге из Сребренице упале су 16. јануара 1993. у српска села Кушиће, Ћосиће, Калиманиће и Скелане гдје су убили све мјештане који нису могли побјећи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана