Шаровић, Иванцов: Активније рјешавање питања ратног дуга Русији

Срна
Шаровић, Иванцов: Активније рјешавање питања ратног дуга Русији

Сарајево - Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас са амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим о отвореним питањима и унапређењу даље сарадње БиХ и Русије, а посебно је истакнута потреба активнијег рјешавања питања ратног дуга Русији, саопштено је из ресорног министарства.

На састанку је разговарано о приступању БиХ Свјетској трговинској организацији /СТО/ и питању квалитета течних нафтних горива, чије је регулисање важно за преговоре са руском страном о приступању БиХ СТО.


У складу са протоколом који је усвојен на сједници Међувладине комисије БиХ и Русије за трговину и економску сарадњу, на састанку су договорене активности на убрзаном формирању заједничких радних група за унапређење сарадње у областима пољопривреде и енергетике између БиХ и Русије.

Шаровић је прихватио позив министра енергетике Русије Александра Новака за учешће на Међународном форуму за енергетску ефикасност и енергетски развој "Руска енергетска седмица", који ће бити одржан у Москви од 3. до 7. октобра, а чије пленарно засједање ће предводити предсједник Русије Владимир Путин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана