Полицајац под лупом због величања Исламске државе

Г. М.
Полицајац под лупом због величања Исламске државе

Источно Сарајево - Центар јавне безбједности Источно Сарајево започео је дисциплински поступак против припадника Полицијске станице у Хан Пијеску Мерсудина Мушкића који је приликом привођења осумњиченог за тероризам Мехмеда Куљанчића дигао кажипрст у ваздух што представља знак припадника терористичке организације Исламска држава.

Док је привођен идентично је гестикулирао и Куљанчић. Мушкић је пријављен и због постављања фотографије на свом "Фејсбук" профилу на којој је кама фашистичке Ханџар дивизије на којој је љиљан знак Армије РБиХ. Кама је пободена у земљу, а на фотографији пише "Церска-Удрч-Камп".

На рочишу у склопу дисциплинског поступка које је одржано у петак у ЦЈБ Источно Сарајево било је присутно неколико свједока међу којима и Власеничанин Слободан Васиљевић који је пријавио Мушкића. Васиљевић каже да је поднио пријаву јер сматра да је неприхватљиво да припадник МУП-а РС на такав начин крши правила службе и прља униформу величајући терористу Нердина Ибрића који је у Зворнику убио полицајца.

- То није први Мушкићев испад. Он је раније претукао ратног војног инвалида у Власеници. Због свих часних припадника МУП-а РС сматрам да такве људе треба удаљити из службе и заштитити институције РС - каже Васиљевић.

У МУП-а РС су истакли да је у овом случају предузето све што закон предвиђа у таквим ситуацијама. Мушкић није желио да каже зашто је показао знак припадника Исламска држава.

- Не дајем изјаве - рекао је Мушкић и спустио слушалицу.

Против Мушкића је раније покретано неколико дисциплинских поступака јер је тукао дјецу бораца Војске РС, а инцидент је направио и на обиљежавању Дана и крсне славе МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана