Подршка савезу и у наредном периоду

Срна
Подршка савезу и у наредном периоду

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће Влада Српске наставити да пружа институционалну подршку активностима Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Српске како би био унапријеђен положај ове популације.

Представници Савеза упознали су Цвијановићеву о проблемима са којима се суочавају ратни војни инвалиди и њихове породице, а односе се на стамбено збрињавање, запошљавање, категоризацију, субвенције, обиљежавање значајних датума и друго, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.


Они су захвалили Цвијановићевој за рјешавање проблема у овој организацији и истакли да је она заједно са ратним војним инвалидима кренула у реализацију бољег стандарда ове популације.

На састанку је разговарано о економском, социјалном и здравственом положају ратних војних инвалида у Републици Српској.

Влада Републике Српске је Савезу, који има 25 редовних чланица на цијелом подручју Републике Српске, обезбиједила конкретну подршку која се реализује кроз различите програме, а односе се на ове категорије становништва.

Састанку су присуствовали и министри рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, финансија Зоран Тегелтија, здравља и социјалне заштите Драган Богданић, унутрашњих послова Драган Лукач, индустрије, енергетике и рударства Петар Ћокић и пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана