Начелник Вучуревић претукао Минова

Горан Маунага
Начелник Вучуревић претукао Минова

Требиње - Кандидат Удружења националних мањина источне Херцеговине на протеклим изборима Душан Минов каже да га је јуче физички напао новоизабрани градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Минов каже да се све догодило у предузећу “Ублатурс” у Требињу.

- Из друге просторије је изашао Вучуревић и вербално ме напао, оптужујући ме да сам причао да је он уклањао предизборне плакате. Почео је да псује и ударио ме с леђа по врату, а потом ме оборио на под и наставио ногама да ме туче. Ја сам тада устао и узвратио Вучуревићу ударце, каже Минов који је напад пријавио требињском Центру јавне безбједности.

У Центру јавне безбједности Требиње је потврђено да су запримили пријаву Минова, те да је у току рад по наведеном предмету.

Новоизабрани градоначелник Требиња Славко Вучуревић каже да је имао жучнију расправу са Миновом, али тврди да “није било физичког контакта”.

 - Нисам га ни пипнуо и не разумијем због чега му је стало да се пласира таква прича. Ријеч је о провокатору који је током цијеле предизборне кампање причао да сам ја уклањао његове плакате. То је све подметнуто, каже Вучуревић.

Исто тврди и његов коалициони партнер Милан Грубач, иначе директор требињског предузећа “Ублатурс”.

- Никакве туче није било. Њих двојица су се само спорјечкали без физичког контакта. Све је трајало двадесетак секунди, каже Грубач, дојучерашњи одборник у Скупштини општине Требиње и кандидат СДС-а на овогодишњим локалним изборима.

У требињској Хитној помоћи потврђују да је јуче помоћ љекара затражио Душан Минов, али више од тога нису хтјели да кажу.

Вучуревић је раније, док је био одборник у Скупштини општине Требиње, насрнуо на одборника Савеза независних социјалдемократа Манојла Ћука, али тај догађај до сада није добио судски епилог.

Тада је Вучуревић пљунуо Ћука и ударио га шаком. Вучуревић је и тада тврдио другачије.

- На провокацију сам одговорио онако како сам мислио да треба да одговорим. Није било физичког контакта - рекао је и тада.

Пуцњава из пиштоља

Постизборно славље Коалиције “Заједно за Требиње” послије побједе Вучуревића, гарнирано пуцњевима из пиштоља, за сада што се тиче полиције није добило епилог.

На телевизијским снимцима у изборној ноћи гледаоци су видјели како особа у друштву Вучуревића вади пиштољ и пуцњевима у плафон прославља побједу.

У ЦЈБ не знају ништа о томе, јер како кажу није било ни пријаве ни сазнања. Телевизијске емисије нису гледали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана