Načelnik Vučurević pretukao Minova

Goran Maunaga
Načelnik Vučurević pretukao Minova

Trebinje - Kandidat Udruženja nacionalnih manjina istočne Hercegovine na proteklim izborima Dušan Minov kaže da ga je juče fizički napao novoizabrani gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević.

Minov kaže da se sve dogodilo u preduzeću “Ublaturs” u Trebinju.

- Iz druge prostorije je izašao Vučurević i verbalno me napao, optužujući me da sam pričao da je on uklanjao predizborne plakate. Počeo je da psuje i udario me s leđa po vratu, a potom me oborio na pod i nastavio nogama da me tuče. Ja sam tada ustao i uzvratio Vučureviću udarce, kaže Minov koji je napad prijavio trebinjskom Centru javne bezbjednosti.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje je potvrđeno da su zaprimili prijavu Minova, te da je u toku rad po navedenom predmetu.

Novoizabrani gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kaže da je imao žučniju raspravu sa Minovom, ali tvrdi da “nije bilo fizičkog kontakta”.

 - Nisam ga ni pipnuo i ne razumijem zbog čega mu je stalo da se plasira takva priča. Riječ je o provokatoru koji je tokom cijele predizborne kampanje pričao da sam ja uklanjao njegove plakate. To je sve podmetnuto, kaže Vučurević.

Isto tvrdi i njegov koalicioni partner Milan Grubač, inače direktor trebinjskog preduzeća “Ublaturs”.

- Nikakve tuče nije bilo. Njih dvojica su se samo sporječkali bez fizičkog kontakta. Sve je trajalo dvadesetak sekundi, kaže Grubač, dojučerašnji odbornik u Skupštini opštine Trebinje i kandidat SDS-a na ovogodišnjim lokalnim izborima.

U trebinjskoj Hitnoj pomoći potvrđuju da je juče pomoć ljekara zatražio Dušan Minov, ali više od toga nisu htjeli da kažu.

Vučurević je ranije, dok je bio odbornik u Skupštini opštine Trebinje, nasrnuo na odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Manojla Ćuka, ali taj događaj do sada nije dobio sudski epilog.

Tada je Vučurević pljunuo Ćuka i udario ga šakom. Vučurević je i tada tvrdio drugačije.

- Na provokaciju sam odgovorio onako kako sam mislio da treba da odgovorim. Nije bilo fizičkog kontakta - rekao je i tada.

Pucnjava iz pištolja

Postizborno slavlje Koalicije “Zajedno za Trebinje” poslije pobjede Vučurevića, garnirano pucnjevima iz pištolja, za sada što se tiče policije nije dobilo epilog.

Na televizijskim snimcima u izbornoj noći gledaoci su vidjeli kako osoba u društvu Vučurevića vadi pištolj i pucnjevima u plafon proslavlja pobjedu.

U CJB ne znaju ništa o tome, jer kako kažu nije bilo ni prijave ni saznanja. Televizijske emisije nisu gledali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana