Макрон: Спремни за ваздушне ударе у Сирији

Срна
Макрон: Спремни за ваздушне ударе у Сирији

Париз - Француска је спремна да изврши додатне ваздушне ударе у Сирији као одговор на наводну употребу хемијског оружја у акцијама државних снага, рекао је данас француски предсједник Емануел Макрон у обраћању француским амбасадорима.

Макрон је указао на прве резултате заједничког руско-француског механизма за рјешавање сиријске кризе.

"Француска не може да поставља будуће сиријске лидере. Али наша дужност и наш интерес је да сиријски народ то може да уради", рекао је француски предсједник, пренио је "Спутњик".

Он је додао да страхује од избијања озбиљне хуманитарне кризе у сиријској провинцији Идлиб.

"Сматрам да ће овакав сценарио бити трагична грешка. Ко је довео до милиона избјеглица. Ко убија сопствени народ?", питао је Макрон.

Макрон је у говору рекао да се залаже за пројекат европске одбране и да континент у том погледу не треба да зависи од САД.

"Европа више не може да се ослања на САД када је ријеч о њеној безбједности. На нама је да гарантујемо европску безбједност", нагласио је Макрон.

Руско Министарство одбране оптужило је прошле седмице САД, Велику Британију и Француску за припремање нових напада на Сирију под изговором да су сиријске државне снаге употријебиле хемијско оружје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана