Мајкић: У потпуности погрешан Мектићев став

Срна
Мајкић: У потпуности погрешан Мектићев став

Бањалука - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић изјавила је вечерас да је у потпуности погрешан став министра безбједности БиХ Драгана Мектића да нема опасности од миграната у БиХ.

“Он има неки став о овоме и нешто износи готово свакодневно. Што је његов став погрешан, посебна је прича”, рекла је Мајкићева за Радио-телевизију Републике Српске.


Она сматра да има потребе за страхом од мигрантске кризе у БиХ.

“Није Влада Републике Српске случајно формирала Координационо тијело које ће се бавити овом проблематиком. Код Бијељине је распоређено 100 полицајаца из Републике Српске као помоћ Граничној полицији БиХ, али и то није довољно”, навела је Мајкићева.

Она тврди да су полицијске агенције у БиХ неспремне за долазак миграната.

“Гдје све ово води, поставља се питање. Шта смо урадили 2016. године када је све слутило да ће се ово дешавати. Паметне земље се припремају за невољу и када вам неко каже да се требају појачати капацитети граничне полиције то се не ради данас за сутра, него за тако нешто треба годину дана”, каже Мајкићева.

Она је нагласила да БиХ има проблем и са враћањем миграната за разлику од осталих земаља.

“ЕУ треба да нам помогне, али неће ријешити овај проблем. Њен основни циљ је да их држи што даље од своје границе. Нема става Савјета министара о мигранској кризи, а парламент БиХ је добио материјал стар годину и по дана у коме је замијењена прва страница и није имао прилику да расправља о овоме”, рекла је Мајкићева.

Према њеном мишљењу, БиХ ће у мигрантској кризи коштати неодговорна власт.

“Мислите ли да ће Милорад Додик као будући члан Предсједништва БиХ дозволити да се неко мува овдје. Сву проблематику мигрантске кризе у БиХ рјешева Унско-сански кантон, јер никога другог то не занима, а Мектић иде од преса до преса и има потпнуо неприпремљене приједлоге”, каже Мајкићева.

Она је нагласила да Мектић има недостојне изјаве као министар безбједности.

“Његови и приједлози Савјета министара о мигрантској кризи су лоши. Два пута се са дневног реда сједнице Савјета министара скида тема миграната, јер је Мектић на годишњем одмору и о каквој озбиљности причамо”, закључила је Мајкићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана