Лукић: На изборима ћемо истаћи најугледније људе

Срна
Лукић: На изборима ћемо истаћи најугледније људе

Бијељина - Предсједник Прве СДС Радомир Лукић изразио је наду да ће на предстојећим изборима кандидати ове странке остварити успјех и да ће, у најмању руку, Прва СДС добити уочљив број гласова.

"Истаћи ћемо наше најугледније људе који иза себе имају историју јавног и државног дјеловања", рекао је Лукић новинарима након проширене сједнице Предсједништва Прве СДС одржане у Бијељини.

На сједници су анализирани послови урађени у претходном периоду, с нарочитим акцентом на прикупљање потписа пред предстојеће изборе и подношење пријаве Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ.

Он је истакао да су препреке у вези са називом и логом странке "превазиђене".

"Нарочито нас радује да смо прескочили оне препреке и опструкције које је овој странци учинио СДС, те да нам је допуштено да се на изборима појавимо под својим већ регистрованим називом", рекао је Лукић.

Он је појаснио да се СДС жалио и тражио да се њему призна право, како каже Лукић, да користи дио свог назива, а да се Првој СДС наметне обавеза да иступи под другим именом.

"На њихову жалост тај захтјев није усвојен, а судска одлука је обавезала ЦИК БиХ, те нам је он и доставио одлуку којом нам се допушта учешће на изборима под нашим раније регистрованим именом", рекао је Лукић.

Лукић каже да је на сједници било ријечи и о начину на који ће Прва СДС конципирати изборну кампању, утврдити своје кандидате за предсједника Републике Српске, за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, за Народну скупштину Српске, те за парламент БиХ.

"Размотрили смо и могућности да пријавимо кадидате у кантонима у којима има српског живља, који је заинтересован да учествује у законодавној власти - а требало би да јесте. На тај начин смо направили оквирни концепт нашег иступа на наредним изборима који ће у наредних 20 до 25 дана бити прецизиран и тада ћемо почети да се представљамо нашим потенцијалним бирачима и бирачком тијелу Републике Српске уопште", рекао је Лукић.

Према његовим ријечима, Прва СДС очекује да ће постати парламентарна странка у Народној скупштини Републике Српске, а ово што је до сада учињено у странци сматрају задовољавајућим.

"Стремићемо, свакако, да наше перформансе побољшавамо и да се у правом свјетлу представимо бирачком тијелу највише рачунајући на углед, поштење, оданост, лојалност, скромност, штедљивост наших кандидата", рекао је Лукић.

Имена кандидата, речено је на сједници Предсједништва Прве СДС, биће позната за мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана