Lukić: Na izborima ćemo istaći najuglednije ljude

Srna
Lukić: Na izborima ćemo istaći najuglednije ljude

Bijeljina - Predsjednik Prve SDS Radomir Lukić izrazio je nadu da će na predstojećim izborima kandidati ove stranke ostvariti uspjeh i da će, u najmanju ruku, Prva SDS dobiti uočljiv broj glasova.

"Istaći ćemo naše najuglednije ljude koji iza sebe imaju istoriju javnog i državnog djelovanja", rekao je Lukić novinarima nakon proširene sjednice Predsjedništva Prve SDS održane u Bijeljini.

Na sjednici su analizirani poslovi urađeni u prethodnom periodu, s naročitim akcentom na prikupljanje potpisa pred predstojeće izbore i podnošenje prijave Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH.

On je istakao da su prepreke u vezi sa nazivom i logom stranke "prevaziđene".

"Naročito nas raduje da smo preskočili one prepreke i opstrukcije koje je ovoj stranci učinio SDS, te da nam je dopušteno da se na izborima pojavimo pod svojim već registrovanim nazivom", rekao je Lukić.

On je pojasnio da se SDS žalio i tražio da se njemu prizna pravo, kako kaže Lukić, da koristi dio svog naziva, a da se Prvoj SDS nametne obaveza da istupi pod drugim imenom.

"Na njihovu žalost taj zahtjev nije usvojen, a sudska odluka je obavezala CIK BiH, te nam je on i dostavio odluku kojom nam se dopušta učešće na izborima pod našim ranije registrovanim imenom", rekao je Lukić.

Lukić kaže da je na sjednici bilo riječi i o načinu na koji će Prva SDS koncipirati izbornu kampanju, utvrditi svoje kandidate za predsjednika Republike Srpske, za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, za Narodnu skupštinu Srpske, te za parlament BiH.

"Razmotrili smo i mogućnosti da prijavimo kadidate u kantonima u kojima ima srpskog življa, koji je zainteresovan da učestvuje u zakonodavnoj vlasti - a trebalo bi da jeste. Na taj način smo napravili okvirni koncept našeg istupa na narednim izborima koji će u narednih 20 do 25 dana biti preciziran i tada ćemo početi da se predstavljamo našim potencijalnim biračima i biračkom tijelu Republike Srpske uopšte", rekao je Lukić.

Prema njegovim riječima, Prva SDS očekuje da će postati parlamentarna stranka u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ovo što je do sada učinjeno u stranci smatraju zadovoljavajućim.

"Stremićemo, svakako, da naše performanse poboljšavamo i da se u pravom svjetlu predstavimo biračkom tijelu najviše računajući na ugled, poštenje, odanost, lojalnost, skromnost, štedljivost naših kandidata", rekao je Lukić.

Imena kandidata, rečeno je na sjednici Predsjedništva Prve SDS, biće poznata za mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana