Иванић: Ревизија пада на првом кораку

Срна фото: В. Стојаковић
Иванић: Ревизија пада на првом кораку

Бањалука - Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је данас у Бањалуци да ће захтјев за ревизију пресуде Међународног суда правде у Хагу по тужби против Србије и Црне Горе пасти на првом кораку, јер само писмо овог суда члановима Предсједништва показује да ту нешто евидентно није у реду.

Иванић је рекао да би овај суд у супротном прихватио ревизију и не би коментарисао.


"То јасно показује да је наша страна предности и да је бошњачка страна искористила институције у свом интересу и довела до бруталне приватизације интереса, ваниинституционалног дјеловања и стварања паралелних структура које одговарају само бошњачком члану Предсједништва, а не интересу свих народа", истакао је Иванић у свом обраћању посланицима на посебној сједници Народне скупштине о захтјеву за ревизију пресуде по тужби против Србије и Црне Горе.

Он је најавио да је припремио ново писмо за Међународни суд правде и да ће га због паралелизма у институцијама морати да преда министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Иванић је изразио наду да ће Народна скупштина имати јасан одговор на приватизацију институција, паралелизам у структурама и ванинституционално дјеловање, као и да ће будућност кризе и блокаде зависити од потеза Изетбеговића који БиХ увео у кризу и блокаду.

Он је поручио да би "Народна скупштина требало да највећу пажњу посвети паралелизму, начину доношења одлука и приватизацији институција БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана