Ivanić: Revizija pada na prvom koraku

Srna foto: V. Stojaković
Ivanić: Revizija pada na prvom koraku

Banjaluka - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas u Banjaluci da će zahtjev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi protiv Srbije i Crne Gore pasti na prvom koraku, jer samo pismo ovog suda članovima Predsjedništva pokazuje da tu nešto evidentno nije u redu.

Ivanić je rekao da bi ovaj sud u suprotnom prihvatio reviziju i ne bi komentarisao.


"To jasno pokazuje da je naša strana prednosti i da je bošnjačka strana iskoristila institucije u svom interesu i dovela do brutalne privatizacije interesa, vaniinstitucionalnog djelovanja i stvaranja paralelnih struktura koje odgovaraju samo bošnjačkom članu Predsjedništva, a ne interesu svih naroda", istakao je Ivanić u svom obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine o zahtjevu za reviziju presude po tužbi protiv Srbije i Crne Gore.

On je najavio da je pripremio novo pismo za Međunarodni sud pravde i da će ga zbog paralelizma u institucijama morati da preda ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Ivanić je izrazio nadu da će Narodna skupština imati jasan odgovor na privatizaciju institucija, paralelizam u strukturama i vaninstitucionalno djelovanje, kao i da će budućnost krize i blokade zavisiti od poteza Izetbegovića koji BiH uveo u krizu i blokadu.

On je poručio da bi "Narodna skupština trebalo da najveću pažnju posveti paralelizmu, načinu donošenja odluka i privatizaciji institucija BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana