Иванић: Одбраном Козаре одбрањена цијела РС

Срна
Иванић: Одбраном Козаре одбрањена цијела РС

Козарска Дубица - Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да је одбраном Козарске Дубице од хрватске агресије у септембру 1995. године одбрањена цијела Крајина и западна граница Републике Српске.

“Да није било Дубице и храбрих људи који су се борили, бојим се да би данас Република Српска изгледала пуно другачије и лошије. Захваљујући храбрости народа овог краја, првенствено бораца, одбрањена је Козарска Дубица, а тиме практично и цијела Крајина”, изјавио је Иванић новинарима у Козарској Дубици гдје је данас обиљежено 23 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије.

Он је рекао да је то заиста био подухват, те да се због тога треба појављивати на оваквим комеморативним догађајима. 

“Сви ми који данас живимо, посебно у овом дијелу Републике Српске морамо бити захвални овим људима овдје, који су заиста издржали огроман притисак и одбранили народ у Крајини. Ми се жртава увијек требамо сјећати и изузета захвалност њима јер без овог народа, данас би Република Српска била пуно, пуно другачија”, нагласио је Иванић.

Служењем парастоса, прислуживањем свијећа и полагањем цвијећа страдалим борцима и цивилима, код Спомен-крста на обали ријеке Уне у Козарској Дубици данас је обиљежено 23 године од одбране западних граница Републике Српске од хрватске агресије, у којој је са подручја ове општине, као и Новог Града и Костајнице убијено 138 људи, а материјална штета у насељеним мјестима се процјењује на 180 милиона КМ.

Комемеморативном скупу присуствовали су бројни званичници и делегације из Републике Српске, те велики број грађана и ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана