Инцко: БиХ полако да изађе из међународне супервизије

Срна
Инцко: БиХ полако да изађе из међународне супервизије

Сарајево - Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је да власти, умјесто да само причају о интеграцији у ЕУ, треба тај посао истински да ураде, укључујући и све што је потребно да БиХ полако изађе из међународне супервизије.

Инцко је, на састанку са предсједником Националног савјета Аустрије Волфгангом Соботком, истакао да је дошло вријеме да се окончају политичка препуцавања и да се почну рјешавати питања која се односе на свакодневни живот грађана у БиХ, саопштено је из ОХР-а.

"Број младих људи који одлазе из ове земље је алармантан. Ово питање треба рјешавати директно и без одгађања, јер једнако утиче на све у БиХ", напоменуо је Инцко.

Он је захвалио Соботки за трајну подршку и приврженост Аустрије БиХ, укључујући и Еуфор. 

Инцко: Политичке снаге да се фокусирају на инвестиције

Високи представник Валентин Инцко рекао је да је у БиХ главни задатак да се домаће политичке снаге фокусирају на питања која утичу на живот грађана - високу незапосленост, инвестиције, те борбу против корупције, саопштено је из ОХР-а.

"Могу рећи да су у више од 23 године имплементације мира, захваљујући напорном труду људи у БиХ, уз чврсту подршку међународне заједнице, остварени многи значајни резултати", рекао је Инцко током данашњег обраћања студентима Интернационалног универзитета у Сарајеву.

Он је истакао да је улога ОХР-а у БиХ да брине о спровођењу Дејтонског мировног споразума и да помогне домаћим политичарима у њиховим напорима да учине институције БиХ функционалнијим и ефикаснијим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана