Дукић: Пресуда Младићу - лакрдија суда

Глас Српске
Дукић: Пресуда Младићу - лакрдија суда

Бањалука - Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да доживотна пресуда Хашког трибунала генералу Ратку Младићу још једном показује лакрдију тог међународног суда, који у себи нема права ни правичности.

„Хашки трибунал ниједног тренутка није споменуо српске жртве. Помиње да је Сарајево нападано са српских положаја, али није узео у обзир да је у том истом Сарајеву било 126 логора за Србе, а један од логора се чак звао 'Алија Изетбеговић'„, рекао је Дукић Срни.

Дукић каже да је неприхватљиво да Хашки трибунал спомиње мјеста као што су Приједор и Сански Мост, а ниједног тренутка не спомињу Мркоњић Град, Сијековац, Сребреницу, Добровољачку улицу, Тузланску колону и многа друга мјеста у којима су страдали Срби.

Он је констатовао да оваква пресуда генералу Младићу представља лакрдију Хашког трибунала која неће довести до помирења и суживота у БиХ, већ ће довести до још већег раздора и јаза међу народима у БиХ.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића на доживотну казну затвора.

Пресуду је донијело Првостепено вијеће Трибунала којим предсједава АлФонс Ори, а чланови су КристоФ флиге и Баконе Молото.

Генерал Ратко Младић ухапшен је у Србији и изручен Хагу у мају 2011. године, а суђење му је почело у мају 2012.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана