Dukić: Presuda Mladiću - lakrdija suda

Glas Srpske
Dukić: Presuda Mladiću - lakrdija suda

Banjaluka - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da doživotna presuda Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću još jednom pokazuje lakrdiju tog međunarodnog suda, koji u sebi nema prava ni pravičnosti.

„Haški tribunal nijednog trenutka nije spomenuo srpske žrtve. Pominje da je Sarajevo napadano sa srpskih položaja, ali nije uzeo u obzir da je u tom istom Sarajevu bilo 126 logora za Srbe, a jedan od logora se čak zvao 'Alija Izetbegović'„, rekao je Dukić Srni.

Dukić kaže da je neprihvatljivo da Haški tribunal spominje mjesta kao što su Prijedor i Sanski Most, a nijednog trenutka ne spominju Mrkonjić Grad, Sijekovac, Srebrenicu, Dobrovoljačku ulicu, Tuzlansku kolonu i mnoga druga mjesta u kojima su stradali Srbi.

On je konstatovao da ovakva presuda generalu Mladiću predstavlja lakrdiju Haškog tribunala koja neće dovesti do pomirenja i suživota u BiH, već će dovesti do još većeg razdora i jaza među narodima u BiH.

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji osudilo je nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Presudu je donijelo Prvostepeno vijeće Tribunala kojim predsjedava AlFons Ori, a članovi su KristoF flige i Bakone Moloto.

General Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje mu je počelo u maju 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana