Захарова осула паљбу на Пентагон: Чак је и вас срамота

Агенције
Захарова осула паљбу на Пентагон: Чак је и вас срамота

Москва - Портпаролка МСП Русије Марија Захарова "постидjела" је Пентагон, који је за одговорност за рjешавање хуманитарних проблема у Мосулу оптужио ирачке власти.

Захарова је истакла да је портпарол Министарства одбране САД на питање да ли коалиција може да организује хуманитарне коридоре у граду налик на оне у сиријском Алепу, рекао да за координацију хуманитарне помоћи одговара ирачка влада.

„Гдје су НВО, гдје су браниоци и поборници људских права?! Гдје су умјерени трубадури Алепа?! Чак је и вас срамота од ових ријечи америчког Министарства одбране! Запамтите, тако ће бити са сваком државом која не може интелектуално и физички да се одбрани — ’отпентагониће‘ је и бацити", написала је она на својој страници на Фејсбуку.

Посљедњих неколико дана из Мосула су стизали извјештаји о великом броју цивилних жртава због ваздушних гађања у западном дијелу града. Тако је курдска телевизија „Рудав" саопштила да је више од двјеста особа погинуло у бомбардовању области Џадида.

Коалиција предвођена америчком авијацијом, која помаже ирачкој војсци, увјеравала је да ће истражити овај инцидент. Ирачка војска саопштила је да операција неће бити заустављена.

Командант међународне операције против ИД у Ираку и Сирији, амерички генерал-потпуковник Стивен Таунсенд, признао је умијешаност коалиционих снага у цивилним жртвама у ваздушним ударима. Министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је у понедјељак да је Москва тражила специјални састанак Савета безбједности УН због операција коалиције у Мосулу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана