Zaharova osula paljbu na Pentagon: Čak je i vas sramota

Agencije
Zaharova osula paljbu na Pentagon: Čak je i vas sramota

Moskva - Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova "postidjela" je Pentagon, koji je za odgovornost za rješavanje humanitarnih problema u Mosulu optužio iračke vlasti.

Zaharova je istakla da je portparol Ministarstva odbrane SAD na pitanje da li koalicija može da organizuje humanitarne koridore u gradu nalik na one u sirijskom Alepu, rekao da za koordinaciju humanitarne pomoći odgovara iračka vlada.

„Gdje su NVO, gdje su branioci i pobornici ljudskih prava?! Gdje su umjereni trubaduri Alepa?! Čak je i vas sramota od ovih riječi američkog Ministarstva odbrane! Zapamtite, tako će biti sa svakom državom koja ne može intelektualno i fizički da se odbrani — ’otpentagoniće‘ je i baciti", napisala je ona na svojoj stranici na Fejsbuku.

Posljednjih nekoliko dana iz Mosula su stizali izvještaji o velikom broju civilnih žrtava zbog vazdušnih gađanja u zapadnom dijelu grada. Tako je kurdska televizija „Rudav" saopštila da je više od dvjesta osoba poginulo u bombardovanju oblasti Džadida.

Koalicija predvođena američkom avijacijom, koja pomaže iračkoj vojsci, uvjeravala je da će istražiti ovaj incident. Iračka vojska saopštila je da operacija neće biti zaustavljena.

Komandant međunarodne operacije protiv ID u Iraku i Siriji, američki general-potpukovnik Stiven Taunsend, priznao je umiješanost koalicionih snaga u civilnim žrtvama u vazdušnim udarima. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u ponedjeljak da je Moskva tražila specijalni sastanak Saveta bezbjednosti UN zbog operacija koalicije u Mosulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana