У угљу сакривено десет тона дроге?

Агенције
У угљу сакривено десет тона дроге?

Лима - Перуанска полиција саопштила је јуче да је у пошиљци кокаина, пронађеној у луци Трухиљо на сјеверу Перуа, до сада пронађено нешто више од шест тона те дроге, а претпоставља се да је у угљу сакривено и до десет тона наркотика.

- До сада смо извагали око 85 одсто пошиљке, односно нешто више од шест тона кокаина - рекао је шеф одјељења полиције за борбу против наркотика Висенте Ромеро и нагласио да је то рекордна запљена у Перуу од почетка године.

Он је изјавио да је дрога пронађена у пошиљци угља намијењеног Белгији и Шпанији, а ухапшена су двојица Мексиканаца и седморица Перуанаца, чланови једног мексичког картела.

Дрога је пронађена у једној кући у предграђу Трухиља, Хуанчаку, након шестонедјељне операције праћења и прислушкивања, организоване у сарадњи са америчком Управом за борбу против дроге.

Ромеро је истакао да је то највећа запљена кокаина у Перуу ове године. Та земља је 2012. претекла Колумбију на мјесту највећег произвођача кокаина на свијету.

Полиција је наставила да мјери тежину заплијењене дроге, а у исто вријеме настављене су интервенције у различитим зградама у Трухиљу.

- Још увијек нисмо одредили коначну тежину пронађене дроге. У сваком пакету, који тежи око једног килограма, налази се чисти кокаин - рекао је Ромеро.

Вриједност извагане дроге процијењена је на 200 милиона долара и постоји могућност да су у њено кријумчарење укључени и неки политичари.

У оквиру акције, полиција је истражила луксузну кућу смјештену у Авенији Виктор Херера у граду Хуанчако и тамо ухапсила једну особу која је повезана са заплијењеном пошиљком кокаина.

Такође, полиција планира да истражи још најмање 20 кућа у поменутом граду. Испитује и повезаност овог случаја и случаја из прошле године у новембру, када је у граду Калао заплијењен 141 килограм кокаина, који је такође био сакривен у угљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана