Вече за памћење са Гораном Тадићем у Бањалуци: Стихови уплетени у звуке гитаре

А. М.
Вече за памћење са Гораном Тадићем у Бањалуци: Стихови уплетени у звуке гитаре

Бањалука - Пјесничко вече Горана Тадића из Новог Сада, одржано у вијећници Банског двора Културног центра, једно је од оних дружења са пјесником и његовим стиховима послије којих је публика и дан касније испуњена емоцијама.

У публици су у сриједу увече углавном сједјеле жене, што није необично када је у питању поезија Горана Тадића.

И док је он истински уживао читајући своје пјесме и, чини се, оживљавајући поново, по ко зна који пут исписане емоције, они најемотивнији у публици брисали су сузе.

Поетско вече "Пишем ти последњи пут" више је личило на позоришну представу у којој је учествовала и публика. Свако је имао своју улогу. Они најхрабрији на инсистирање пјесника излазили су и читали трагове своје душе на папиру, а као вриједне награде добијали су снажне аплаузе. И гитара је имала своју улогу, па је у једном моменту Тадић у стихове уплео и звуке гитаре. Публика је на пушкицама добила и стихове које је хорски пјевала са Тадићем. Организатори портали "еТрафика" и "Лола магазин" потрудили су се да све присутне обрадују поклоном, па су сви те вечери добили писмо у којем су исписани Тадићеви стихови. Тадић је више пута у току вечери истицао како не подноси растанке, али је овај са бањалучком публиком био више него пријатан. Многобројне даме чекале су пјесника да му захвале на предивној вечери, да се фотографишу, купе књигу. Ова септембарска сриједа биће довољан разлог да се Тадић што прије врати у Бањалуку и понови своју поетску представу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана