Oтворeни Бањалучки хорски сусрети

Срна
Oтворeни Бањалучки хорски сусрети

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је вечерас "Бањалучке хорске сусрете" у Храму Христа Спаситеља.

Радојичић је тим поводом рекао да су у посљедњих седам дана у Бањалуци одржани или су у току бројни фестивали.


"Очекујући лијепа дешавања у двије наредне вечери и радујући се 15. сусретима наредне године, имам задовољство да прогласим отвореним Међународни хорски фестивал жБањалучки хорски сусрети 2017ж", рекао је Радојичић.

Овогодишњи 14. "Бањалучки хорски сусрети" окупили су 11 хорова, који ће до суботе, 28. октобра, наступити у Храму Христа Спаситеља и у Концертној дворани Културног центра Бански двор.

У оквиру вечерашњег концерта хорске духовне музике у Храму Христа Спаситеља наступили су Хор свештеника Епархије бањалучке и Мјешовити хор Српског пјевачког друштва /СПД/ "Јединство".

Ови хорски сусрети су традиционална међународна музичка манифестација на којој је до сада наступило више од 90 хорова из Српске, Федерације БиХ, Србије, Словеније, Грчке, Бугарске, Румуније, Аустрије, Македоније и Русије са више од 4.000 учесника.

"Евидентно је појачано интересовање за концерте гостујућих и домаћих хорова. На основу објективних показатеља ови хорски сусрети су у потпуности оправдали очекивања стручне критике и музичке јавности, те тако потврдили несумњив значај ове музичке манифестације", навели су из Српског пјевачког друштва "Јединство", које је и организатор фестивала.

Покровитељи фестивала су Град Бањалука, Српска православна црквена општина Бањалука и Културни центар Бански двор, саопштено је из Градске управе Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана