Одржан концерт хорова у Брчком

Срна
Одржан концерт хорова у Брчком

Брчко - У брчанском Дому културе вечерас је одржан концерт хорова Српског и просвјетног друштва /СПКД/ "Просвјета" и "Свети Стефан Дечански" из Брчког и "Србадија" из Бијељине.

Концертом, који је организовала СПКД "Просвјета" Брчко, свечано је најављен 1. Међународни хорски фестивал "ФонФест", који ће од сљедеће године бити организован у Брчком.


Портпарол "ФонФеста" и члан хора СПКД "Просвјета" Брчко Јелена Лугоња очекује да ће и фестивал бити успјешан ако је судити према реакцијама публике на вечерашњи концерт.

"Велика ми је част што је хор СПКД жПросвјетаж вечерас имао прилику да организује први концерт од када смо основани прије годину дана, то је уједно и наш рођендански концерт и желим да захвалим грађанима Брчког и онима који су дошли из сусједних мјеста да нас подрже", рекла је Лугоња.

Диригент хора "Србадија" Десанка Тракиловић честитала је организаторима на вечерашњем концерту и додала да се нада да ће и фестивал сљедеће године бити веома посјећен и успјешан.

"Желим Брчацима велики успјех, а нашој жПросвјетиж да се развија, да се што више младих људи учлањује, да се што више просвјетних радника учлањује у једно такво удружење које заиста завређује пажњу и које се бави младим људима", рекла је она.

Вечерашњи концерт завршен је пјесмом "Ово је Србија" у здруженој изведи свих хорова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана