Вук Радивојевић, капитен Игокее: Одговоран сам за губитак титуле

Милан Зубовић
Вук Радивојевић, капитен Игокее: Одговоран сам за губитак титуле

Лакташи - Шампионски пехар послије пет година више не краси витрине Игокее. Екипа из Александровца изгубила је титулу од Зрињског, који је славио са 3:1 у финалној серији плеј-офа Лиге БиХ, а посљедњи меч ријешио је у своју корист резултатом 77:73.

Мало је недостајало да домаћи тим изједначи на 2:2, па да мајсторица одлучи шампиона, али су гости серијом 15:0 крајем првог и на отварању другог полувремена прешли у вођство, да би у самој завршници имали више концентрације и дошли до прве титуле у историји. Да је Мостар “најспортскији” град у БиХ ове године потврђује и чињеница да су фудбалери прваци државе. Капитен Игокее Вук Радивојевић преузео је кривицу за изгубљену титулу.

- Честитам Зрињском на трофеју који је заслужено славио јер су знали шта хоће. Прво су обезбедили Другу АБА лигу и у овој серији били много бољи од нас, те освојили трофеј. С наше стране било је доста лоших партија од почетка, сем оне једне коју смо играли пред нашим навијачима, као и неколико добрих момената на осталим мечевима. Преузимам одговорност због своје слабе игре и игре целе екипе јер као најискуснији нисам успео да пренесем енергију и фокус на саиграче. Били смо лоши и у овом мечу, када смо после доброг првог дела пали уместо да се дигнемо и разлетимо по терену, те повисимо разлику као што смо то учинили на прошлој утакмици у Лакташима. Нисмо успели, они нису одустајали и на крају су заслужено славили - изјавио је Радивојевић.

И поред тога што је изгубила титулу, Игокеа ће идуће сезоне играти АБА лигу, док ће Зрињски заједно са Босном Ројал поново наступати у Другој АБА лиги.

- Опстанак у АБА лиги био је приоритет клуба, што смо остварили, али и поред те чињенице мени је ово тешко пало јер ако играш, онда желиш да победиш. Мени као играчу тешко је да то прихватим, пошто се целу каријеру бориш да би освојио трофеје јер се они гледају. Ако се окренемо на другу страну и не гледамо трофеје, онда све то пада у воду. Тако сам научен и тако се водим кроз живот и сада сносим потпуну одговорност за овај пораз - истакао је Радивојевић.

Тренер Игокее Жарко Милаковић, који је екипу преузео почетком априла од Драгана Бајића, није успио да настави низ освајања пехара до којих су у претходних пет година, поред поменутог Бајића, још долазили Влада Јовановић и Жељко Лукајић.

- Пресудио је њихов квалитет и кроз читаву серију, те лигашки дио првенства, показали су да имају квалитет више. Испољили су храброст и све оно што доноси кошарка, док ми нисмо успјели да одговоримо на то током финалне серије и своје шансе пропустили смо раније у Мостару када смо имали прилику да вратимо самопоуздање. Ова утакмица била је под великим притиском и моји играчи правили су несхватљиве ствари током меча, као што је отварање другог полувремена, те завршетак сусрета, када смо имали плус три и контранапад и промашили зицер. Нисам задовољан одлукама у игри које смо доносили током цијеле серије, што је на крају резултирало да Зрињски буде првак и честитам му на томе - рекао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана