Румуни преузели бригу о Слоги

Дејан Јовичић
Румуни преузели бригу о Слоги

Србац - Стручни штаб србачке Слоге добио је велика појачања у виду Зорана Новаковића и Бранка Граховца, легенди србачког фудбала, који су годинама градили каријеру у румунском националном шампионату.

Новаковић је изабран за тренера, а Граховац за спортског директора Слоге и своје европско искуство искористиће да унесу дах свјежине у најтрофејнији србачки клуб, који се бори за опстанак на друголигашком западу.

- Прихватио сам позив новог предсједника Саше Илића, јер Слога има велики значај за Србац, а ја желим да допринесем да мој родни град постане боље мјесто за живот. Слога је у резултатској кризи и када брод тоне, сви се разбјеже, а ја, напротив, желим супротно јер волим изазове. Хоћу да омогућим играчима добре услове за рад и да за почетак обезбиједимо опстанак, а након тога да стрпљивим радом остваримо још веће домете - казао је Граховац.

Иако су изостали резултати, он истиче да је бивша управа са предсједником Владимиром Гужвићем на челу одрадила врхунски посао у финансијској стабилизацији клуба и поставила добар темељ за њихово будуће дјеловање. Граховац је дуги низ година бранио боје Оцелула из Галација, са којим је наступао у Лиги шампиона, а навијачи су га изабрали за најбољег голмана у историји клуба. Новаковић је био један од прва три страна играча у историји Стеауе, а за некадашњег румунског шампиона играо је у сезони 1999/2000, након чега је оставио значајан траг у фудбалу БиХ.

Нови предсједник Илић каже да ће ангажманом њих двојице србачки друголигаш по свему бити бољи на прољеће.

- Радимо на јачању играчког кадра и гарантујем побједе и бољу игру. Иако је клуб напустио најбољи стријелац Стефан Кршић, доводимо бројна појачања, међу којима је и повратник Милован Новаковић, који стиже из брчанског Јединства. У клуб се враћају Горан и Радан Зеленац, а стиже нам неколико квалитетних фудбалера из Карановца, трнске Слоге, па чак и из аустријских нижелигаша - истакао је Илић.

Он подсјећа да Слога има један од најбољих травнатих терена у Републици Српској, али да су клупске просторије запуштене. Уз помоћ начелника општине Млађана Драгосављевића ускоро ће бити у новом руху.

Породица испред фудбала

Бранко Граховац недавно је донио одлуку о повлачењу из професионалног фудбала. У јесењем дијелу сезоне бранио је за бившег румунског шампиона Уту Арад, али по његовим ријечима дошао је тренутак да се опрости од активног играња.

- Могао сам бранити још коју годину, али у мом случају новац није пресудио већ жеља да коначно дођем кући и проводим више времена са породицом и пријатељима. Отишао сам  из Румуније са бројним титулама и признањима који ме чине поносним - нагласио је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана