Милошевић заувијек у нашим срцима

Дарко Пашагић
Милошевић заувијек у нашим срцима

Бањалука - Да прави пријатељи, добри и племенити људи заувијек остају у срцу показали су чланови генерације 83/84 Фудбалског клуба Борац, који на турниру у малом фудбалу “Борик Нектар 2018” наступајући под именом “Бојан Милошевић 83” чувају успомену на рано преминулог голмана бањалучког клуба.

Показали су да и послије више од осам година не блиједе успомене на његов ведри дух и спремност да сваком помогне.

- Дуго смо чекали да заиграмо заједно. Једноставно нисмо могли да се сакупимо, јер су неки од нас још активни фудбалери, неки су често спријечени због пословних обавеза. Жеља нам је била да на овај начин сачувамо успомену на Бојана, који је био велики човјек и борац, што је показао током лијечења. Нажалост није успио у највећој животној бици, али ће заувијек бити у нашим срцима - рекао је Бојан Гарић, који је заједно за Срђаном Гојићем покренуо иницијативу да екипа заигра на турниру у “Борику”.

Поред покојног Милошевића, који је рођен 19. марта 1983. године, Гарића и Гојића у генерацији Борца 83/84 били су његови вршњаци Вуле Тривуновић, Чедомир Ћулум, Леонид Ћорић, Дарко Јаковљевић, Небојша Анђелић, Драган Јанковић, Горан Топић, Борис Ђукић, Угљеша Клинцов, Мирослав Вишић, Игор Давидовић, Томислав Грачанин и Саша Панић, те годину млађи Немања Кокановић, Марко Тешић, Емилко Јанковић, Марко Грујић…

- Тешко је и данас схватити да Бојан није са нама. Био је прави друг и пријатељ, спреман да сваком помогне. Већина нас је била уз њега у најтежим тренуцима. Више пута смо разним хуманитарним акцијама сакупљали новац за његово лијечење, али болест је била јача. Ово је само симболичан начин да му се одужимо и да заувијек чувамо успомену на њега. Наступамо на турниру ветерана, догодине ће нам се прикључити и они из те генерације, који су 1984. годиште и надам се да ћемо се у будућности далеко више дружити, а самим тим и чешће се присјећати његовог ведрог лика - нагласио је Анђелић, који је додао да је Милошевића породица подржала ову акцију и да је одушевљења гестом његових бивших саиграча.

Милошевић је тренирао у Крајини, прошао све селекције у Борцу, а потом наставио каријеру у БСК-у, за који је посљедњи пут наступио 28. марта 2009. године, у мечу против Пролетера из Теслића. Дан, два послије тога пожалио се на главобољу, вртоглавицу и утрнуле руке, да би недуго потом било установљено да има тумор на мозгу. Од тог тренутка кренула је битка за живот чувара мреже пред којим су тек били највећи спортски и животни успјеси. Лијечења у Србији, Хрватској, Словенији, Италији, потом и у Русији, гдје је примио неколико терапија успорила су болест, али је нису зауставила. Ипак, сви су надали да ће изаћи као побједник, али је Милошевић 16. септембра 2010. године заувијек отишао са животне и фудбалске сцене.

- Тада сам играо у Химкију и када је год долазио на лијечење у Русију био сам уз њега. Чак, када је први пут дошао нисам могао да повјерујем да је болестан, а када сам примио вијест да је преминуо био сам сломљен. Без имало размишљања смо се сакупили и надам се да ће оваквих тренутака бити још више. Сви волимо фудбал, можда и превише, сви смо кренули под надзором тренера Богдана Петковића, касније Бобија Спасојевића и сви смо тада имали исти циљ, да постанемо познати и признати фудбалери. Бојан, нажалост, није стигао да оствари све своје снове, али смо зато ми ту да га се док смо живи сјећамо и да тако на неки начин будемо уз његову породицу, која је сигурно најтеже преживјела овај губитак - рекао је Тривуновић.

Екипа “Бојан Милошевић 83” је већ одиграла једну утакмицу на турниру у којој је савладала Колибре са 6:2.

- Немамо амбиција што се тиче резултата. Наш једини циљ је да Бојан не буде заборављен и сигурно ћемо док год можемо наступати под овим именом у “Борику” - додао је Тривуновић.

Бразилци на паркету

У екипи Монтинг Теслић која је освојила прво мјесто у групи 1 на турниру у малом фудбалу “Борик Нектар 2018” наступила су и двојица Бразилаца, Рафаел и Фејтоза. Резултати сениорског турнира: Монтинг Теслић - Пекара “Клас” Челинац 1:1 (пеналима 5:4), Монтинг Теслић - Општина Грахово 6:1, Мало друштво - Монтинг Теслић 3:12, Аркадиа компани - Спорт кафе 23 5:1, Корт маркети - Мјузик хол “Бродвеј” Теслић 1:2, Поп трејд - Чаире 2:0, КМФ Старчевица - Универзитет за пословне студије 3:0, Мјузик хол “Бродвеј” Теслић - Пекам паб 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана