Кољић на корак до Леха

Дарко Пашагић
Кољић на корак до Леха

Бањалука - Нападач Крупе и новопечени репрезентативац БиХ Елвир Кољић броји посљедње сате у премијерлигашу из кањона Тијесно, јер би већ од сутра требало да постане члан пољског прволигаша Леха из Познања.

Већ дуже времена су се по медијима провлачиле информације о трансферу најбољег стријелца Крупе прошле и ове сезоне. За њега су се интересовали клубови из Турске, Суадијске Арабије, Француске, Њемачке, Белгије, Холандије, али изгледа да су Пољаци били најконкретнији.

- Практично смо све договорили са Пољацима и остало је да се само да се у наредних дан, два све финализује. Преговори са челницима Леха трају већ дуже времена и очекујем да већ сутра дође до коначног договора. Из разумљивих разлога још нећемо говорити о појединостима трансфера, али сви детаљи биће ускоро познати - нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

То је други играч Крупе, који је ове зиме пронашао инострани ангажман. Прије Кољића отишао је Ирфан Јашаревић, који је са новим шведским прволигашем Далкурдом потписао четворогодишњи уговор.

- То показује да смо на исправном путу и сигурно је да ће у будућности бити још трансфера. Афирмација играча, а затим њихов одлазак у иностранство били су наша жеља и сада се наши планови почињу да остварују. Са трансфером Јашаревића и сада Кољића још више смо учврстили финансијску стабилност у наредном периоду - додао је Илић.

Фудбалери Крупе тријумфално су се вратили са припремама у Умагу. У финалној утакмици турнира "Истриа Њинтер Цуп" савладали су словеначког прволигаша Рудар из Велења са 3:2. Голове за Крупу постигли су Лазар Марјановић из пенала, Горан Галешић и Зоран Шамара, који је проглашен за најбољег играча турнира, док је чувар мреже премијерлигаша из Крупе на Врнасу Неврес Фејзић проглашен за најбољег голмана.

- Шлаг на крају, јер смо припреме у Словенији завршили са три побједе и три ремија. Прво смо савладали Домжале са 1:0, затим смо играли неријешено са Кршком (0:0) и Триглавом (1:1). На турниру смо прво играли неријешено са домаћином, Новиградом, 1:1, затим смо савладали мађарски Ђермот са 2:1 и у финалу Словенце. Све у свему било је више него добро, а уз све то имали смо идеалне услове за рад - истакао је тренер Крупе Слободан Старчевић.

Најбољем тренеру Српске за прошлу годину једино није по вољи што се повриједио Керим Палић.

- Он је зарадио повреду пете метатарзалне кости и сигурно ће паузирати два до три мјесеца. Ајдин Реџић би на терен могао негдје почетком марта, док ће Миљан Љубеновић и Стефан Дабић већ за неколико дана почети да раде под пуним оптерећењем. Оно што је најважније је да имамо екипу, која је спремна да се упусти у сва искушења, која нас очекују у наставку првенства, али у полуфиналним сусретима Купа БиХ и Купа Српске - додао је Старчевић.

Припреме

До краја припремног периода планирано је да Крупа одигра још два контролна сусрета.

- Вјерујем да нам временски услови неће покварити планове и да ћемо успјети у сриједу на нашем терену угостити јесењег шампиона Друге лиге РС, група запад Алфа Модричу, а потом у суботу у генералној провјери одмјерити снаге са Текстилцем из Дервенте - нагласио је Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана