Брчаци на два сета од историјског успјеха

Никола Лучић
Брчаци на два сета од историјског успјеха

Брчко - Одбојкаши Младости вечерас ће играти реванш утакмицу шеснаестине финала ЦЕВ купа против холандског Ориона (19 часова) и покушати да постану први клуб из БиХ у мушкој конкуренцији у осмини финала другог по јачини европског клупског такмичења.

Да би до тога дошли чак не морају ни да побиједе, већ да освоје два сета, с обзиром на то да су први меч у Холандији ријешили у своју корист са 3:1. Тренер Бранко Мишић рекао је да његов тим не осјећа притисак због тога што су на корак од дуго прижељкиваног резултата. 

- Осјећамо велику част, драго нам је што имамо прилику да остваримо успјех. Потребна су нам два сета, али не размишљамо о томе већ желимо да побједом завршимо посао. Спремни смо, очекујемо пуно тежу утакмицу од оне у Холандији. Орион је јако квалитетна екипа, можда су нас мало и потцијенили у првом мечу. Тамо је било доста проблема у самој организацији утакмице па смо имали и мотив више. Највећи квалитет Холанђана је у томе што су јако висока екипа. Наша предност је то што играмо реванш на свом терену и морамо то да искористимо - поручио је Мишић.

Он је рекао да је велика снага актуелног шампиона БиХ то што су одлично уиграни и дуго су на окупу, па знају шта могу да очекују једни од других на терену.

- Технички смо јако добри. Од велике помоћи је и Немања Божић који се показао као одлично појачање. Одиграо је одлично прву утакмицу, као и за викенд против Какња у домаћем шампионату. Донио нам је додатну чврстину у игри - рекао је Мишић.

За разлику од квалификација за Лигу шампиона, Младост у ЦЕВ купу може да игра утакмице на домаћем терену у Брчком, па очекују и велику подршку са трибина.

- Покушали смо да упознамо медије и да ангажујемо што више људи да бисмо привукли навијаче. Треба нам паклена атмосфера, желимо да Холанђани виде да и ми имамо шта да покажемо и да знамо да играмо одбојку - закључио је Мишић.

Радник и Гацко

Пред одбојкашима Радника вечерас је тежак посао у реванш утакмици шеснаестине финала Купа изазивача против Црвене звезде у Београду (19 часова), пошто су у првом мечу на свом терену поражени максималним резултатом. Једнако тежак задатак имаће и одбојкашице Гацка, које ће у реванш мечу шеснаестине финала Челенџ купа гостовати код Хапоел Кфар Сабе (16 часова). Гачанке су поражене у првој утакмици са 3:0. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана