Живковић с три асистенције одвео Србију код Њемачке и Хрватске

B92
Живковић с три асистенције одвео Србију код Њемачке и Хрватске

Фудбалери Србије побједили су Литванију 4:1 (0:0) у Хумској и освојили Групу 4 Лиге Ц Лиге нација.

Тако су се “Орлови” пласирали у Лигу Б за наредни циклус такмичења, као и у плеј-оф Лиге Ц чији ће побједник изборити Европско првенство 2020, ако то не успије преко традиционалних квалификација.

Србија се мучила 45 минута у празној Хумској, да би захваљући хет-трику асистенција Андрије Живковића сломила Литванију средином другог полувремена.

Тек неколико стотина навијача на трибинама је незадовољно игром и резултатом повремено звиждало, да би то коначно престало у 51. минуту, када послије центаршута Живковића из корнера Артурас Жулпа постиже аутогол.

Седам минута касније Србија дуплира вођство, Александар Митровић главом закуцава лопту у мрежу за свој шести гол у такмичењу, послије новог центаршута Живковића са десне стране.

Међутим, у 64. минуту Литванија смањује резултат. Послије кикса Рајковића, Петравичијус постиже први гол за балтички тим у гостима у такмичењу.

Услиједили су нови звиждуци и стрепња као у мечу са Црном Гором, али Србија врло брзо ријешава меч. У року од три минута голове постижу Александар Пријовић и Адем Љајић и стављају тачку на побједу.

Пријовић мрежу тресе као Митровић главом, наравно на центаршут Љајића, а онда сјајно проиграва Љајића који лобује голмана Литваније.

Србија ће у наредном циклусу играти у Лиги Б у којој ће наступити још Њемачка, Хрватска, Посљска, Русија, Аустрија, Велс, Шкотска, Норвешка...

Осим тога, “Орлови” ће играти и у плеј-офу Лиге Ц, у којем ће учествовати још Шкотска, Финска и Норвешка. Србија ће у полуфиналу играти са Норвешком.

Домаћин турнира ће бити накнадно одређен, а из ФСС су још прије неколико мјесеци најавили да ће се кандидовати.

У међувремен, у марту почињу квалификације, жреб је 2. децембра, а српска селекција ће бити у трећем јакосном “шеширу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана