Много великих фудбалера на меморијалној утакмици за Горана Буњевчевића

B92
Много великих фудбалера на меморијалној утакмици за Горана Буњевчевића

Велики број бивших фудбалера учествовао је у меморијалној утакмици у част преминулог Горана Буњевчевића, а сусрет тимова Звезде и пријатеља завршен је 6:6.

"Сва ова имена говоре о томе ко је Буња заправо био и колико сви имамо огромно поштовање према његовој породици", изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић за Арену у Старој Пазови.

Стријелци за Звездин тим били су Михајло Пјановић, Миленко Аћимовић, Никола Жигић, Дејан Илић, Бранко Бошковић и Петар Буњевчевић. По два гола за приајтеље дали су Андрија Делибашић и Миливоје Ћирковић, један Марко Пантелић, док је Иван Вукомановић дао аутогол.

Дарко Ковачевић, који је замјенио Буњевчевића на месту спортског директора ФСС-а, рекао је да традиција треба да се настави.

"Ова традиција треба да се настави, да се Буњевчевић не би заборавио. Био је велики човек и велики фудбалер. Буња ми је био добар пријатељ. Емотиван сам јер недостаје, много", рекао је Ковачевић.

Буњевчевић, некадашњи фудбалер између осталог Црвене звезде и Тотенхема, умро је у јуну прошле године.

"Био је одличан играч, добар капитен, првржен клубу. Био је добра личност, зато је био и капитен. Имао је несрећу да му живот буде заиста прекратак", рекао је почасни предсједник Црвене звезде Драган Џајић.

Меморијалну утакмицу у Старој Пазови играле су бројне бивше звијезде српског, али и светског фудбала, попут Дејана Савићевића, Дејана Станковића и других.

"Живот нас је све раздвојио на много страна и окупили смо се сви у његову част", казао је Дејан Станковић.

"Дошли смо да изразимо поштовање према Горану, да се он не заборави", рекао је Дејан Савићевић, некада фудбалер Звезде, а сада предсједник Фудбалског савеза Црне Горе.

Тим пријатеља чинио је велики број бивших фудбалера Партизана, Звездиног "вјечитог" ривала, а присутан је био легендарни Предраг Мијатовић.

"Скупили смо се да се присетимо свега онога што нам је Буња донео. Сјајан човек и фудбалер, као и особа од које се могло много тога научити. Треба да схватимо да живот траје кратко и да треба уживати у њему", рекао је Мијатовић.

Играо је и председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, као и неколико људи из свијета музике и телевизије. По завршетку утакмице Дејан Станковић је уручио пехар Мињи Буњевчевић, Горановој ћерки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана