Уједињена Српска подржала Јеринића

ATV
Уједињена Српска подржала Јеринића

Подршка Борису Јеринићу, кандидату за градоначелника листе ”Заједно за Добој” стигла је и од Уједнињене Српске. На годишњицу оснивања добојског Градског одбора саопштавају да ће на ванредним изборима бити уз Јеринића. С њим на челу, кажу, Добој више неће бити између чекића и наковња републичке, локалне и БХ власти.

“Него ће све развојне пројекте имати фокусиране у Добоју с великмо подршком и из Бањалуке и Сарајева и то је можда први пут послије рата да Добој има такву прилку да погура свој економски развој апсолутним јединством свих власти у Добоју и Бана Луци и Сарајеву што је значајно и разлог да господина Јеринића подржимо”, каже Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Исто је  прије неколико дана најавио и Недељко Чубриловић. Јеринић очекује и подршку ДНС-а. Кандидатуру је предао, разговоре са осталим партијама наставља. 

“Разговарамо са НДП-ом, са свим политичким факторима СП, наравно разговараћемо и са ПДП-ом, са СДС-ом немам с ким још, ако буде неко разговарачемо”, каже Борис Јеринић, кандидат листе “Заједно за Добој”.

Већ сада каже Јеринић има подршку 90 одсто партија у градској скупштини. Посљедња у низу значајна је и због резултата на протеклим изборима. 

“Ми смо на шестом мјесту по броју освојених гласова испред парламентарних странака ПДП-а и НДП-а странака које су имале ресурсе”, каже Ранкица Панић, предсједник ГО Уједињене Српске Добој. 

Знамо се још из скупштинских клупа, поручују из двије партије. Сарадњу, додају, настављају и након 17. фебруара. Пројекте које тада започну, треба кажу наставити и 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана