До средине марта листа кандидата за руководиоце полицијских агенција

Срна
До средине марта листа кандидата за руководиоце полицијских агенција

Сарајево - Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ као независно тијело полицијске структуре БиХ требало би до средине марта да достави министру безбједности ранг листу кандидата за избор на челна мјеста више полицијских агенција у БиХ, изјавио је у уторак у Сарајеву замјеник предсједавајућег Одбора Енес Обралија.

У обраћању члановима Заједничке комисије за одбрану и безбједност, Обралија је рекао да би Независни одбор до краја фебруара требало да обави интервју и бодовање пријављених на конкурс за пет руководећих позиција у три полицијске агенције у БиХ.

Он је подсјетио да је конкурс расписан за директора и два замјеника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, директора и замјеника директора Граничне полиције те замјеника директора Агенције за истраге и заштиту /SIPA/.

Према његовим ријечима, наведена динамика обезбиједиће да прије средине априла, када истиче мандат садашњим директорима, односно замјеницима директора у наведеним агенцијама, буду именовани нови.

За мјесто директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ стигло је пет пријава, а за мјесто замјеника директора Дирекције десет.

Три пријаве стигле су за мјесто директора Граничне полиције БиХ, девет за мјесто замјеника директора Граничне полиције и шест пријава за замјеника директора SIPA.

Заједничка комисија за одбрану и безбједност парламента БиХ данас је усвојила Извјештај о раду Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ као независног тијела полицијске структуре БиХ за 2017. годину и План рада Одбора за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана