Završena obdukcija tijela Advije Kanlić, patolog Željko Karan šalje nalaz Tužilaštvu KS

Glas Srpske
Završena obdukcija tijela Advije Kanlić, patolog Željko Karan šalje nalaz Tužilaštvu KS

Prema nalogu Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske patolog Željko Karan danas je završio obdukciju preminule Advije Kanlić, jedne od prvih žrtava koronavirusa u Sarajevu.

Ipak, Karan nije mogao otkriti uzroke smrti preminule žene iz Hrasnice.

"Obdukcija je završena. Trenutno se bavim izradom foto dokumentacije te obdukcije. Kasnije slijedi izrada zapisnika i neke druge stvari koje ćemo predati. Prema dogovoru sa nadležnim tužiocem, stav je da se nikakve informacije ne saopćavaju", kazao je Karan za klix.ba te dodao da će tužioc odlučivati o informisanju javnosti u ovom slučaju.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo 25. marta ove godine formiralo je predmet u vezi smrti Advije Kanlić, samo dan nakon što je ona preminula na putu do Doma zdravlja Ilidža. Naknadno je utvrđeno da je Kanlić bila pozitivna na koronavirus, a obdukcija će utvrditi da li je Kovid-19 uzrok njene smrti.

Preminula žena je u nekoliko navrata dolazila u Dom zdravlja gdje je praćeno njeno zdravstveno stanje, ali prema navodima njene porodice, ljekari je nisu željeli testirati na koronavirus.

Nezir Kanlić, sin preminule Sarajke, smatra da se pokušavaju zataškati greške medicinskog osoblja u domovima zdravlja Hrasnica i Ilidža, gdje su u početku odbijali pružiti pomoć njegovoj majci i na vrijeme je testirati. (klix.ba)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana