Завршена обдукција тијела Адвије Канлић, патолог Жељко Каран шаље налаз Тужилаштву КС

Глас Српске
Завршена обдукција тијела Адвије Канлић, патолог Жељко Каран шаље налаз Тужилаштву КС

Према налогу Завода за судску медицину Републике Српске патолог Жељко Каран данас је завршио обдукцију преминуле Адвије Канлић, једне од првих жртава коронавируса у Сарајеву.

Ипак, Каран није могао открити узроке смрти преминуле жене из Храснице.

"Обдукција је завршена. Тренутно се бавим израдом фото документације те обдукције. Касније слиједи израда записника и неке друге ствари које ћемо предати. Према договору са надлежним тужиоцем, став је да се никакве информације не саопћавају", казао је Каран за klix.ba те додао да ће тужиоц одлучивати о информисању јавности у овом случају.

Тужилаштво Кантона Сарајево 25. марта ове године формирало је предмет у вези смрти Адвије Канлић, само дан након што је она преминула на путу до Дома здравља Илиџа. Накнадно је утврђено да је Канлић била позитивна на коронавирус, а обдукција ће утврдити да ли је Kовид-19 узрок њене смрти.

Преминула жена је у неколико наврата долазила у Дом здравља гдје је праћено њено здравствено стање, али према наводима њене породице, љекари је нису жељели тестирати на коронавирус.

Незир Канлић, син преминуле Сарајке, сматра да се покушавају заташкати грешке медицинског особља у домовима здравља Храсница и Илиџа, гдје су у почетку одбијали пружити помоћ његовој мајци и на вријеме је тестирати. (klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана