Vulin: Rezolucija o Srebrenici nastavak revizije istorije

Srna
Vulin: Rezolucija o Srebrenici nastavak revizije istorije

BEOGRAD - Rezolucija o Srebrenici predstavlja nastavak revizije istorije i rezultata Drugog svjetskog rata, pokušaj kažnjavanja Srba i osvete Srbima za otpor i pobjedu, izjavio je bivši direktor BIA i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.

Vulin, koji je učestvovao na Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbjednosna pitanja u Sankt Peterburgu, ocijenio je da će rezolucija o Srebrenici destabilizovati BiH, dijelove Balkana i pokrenuti procese koje Zapad neće moći da kontroliše.

Naglasio je da Zapad nije svjestan šta je uradio u svojoj aroganciji, navodeći da će sada i drugi pokrenuti pitanja genocida - Srbija za zločine u NDH, Rusija za 20 miliona građana Sovjetskog Saveza, Afrika za genocide koji su činili Nijemci, Belgijanci, Francuzi, Italijani...

-Jedina nada za čovečanstvo je stvaranje multipolarnog sveta. Ako do toga ne dođe, treći svetski rat neće nastupiti, on je već počeo onog dana kada je ujedinjena Nemačka i kada su pristupili rasturanju dve velike pobednice rata - Sovjetskog Saveza i Jugoslavije - rekao je Vulin za “RT Balkan”.

On je istakao da Republiku Srpsku nisu napravile sile u Dejtonu već Srbi da im se ne ponove stradanja iz Drugog svjetskog rata, a da je tamo samo priznata.

Vulin je ocijenio da BiH neće razbiti Republika Srpska, već oni koji bi da unište i ukinu Srpsku, te dodao kako ga brine bezbjednosna situacija na Balkanu.

Prema njegovim riječima, Zapad svako rješenje balkanskog pitanja vidi tako što se potpuno eliminiše srpski faktor, odnosno sva rješenja se vide tako da nema organizovanih, snažnih ujedinjenih Srba na Balkanu.

Takođe, smatra da Srbija treba da napusti Savjet Evrope, navodeći da Evropu vode lažovi i licemjeri koji nisu održali svoju riječ.

Kada je riječ o Rusiji, smatra da nije izolovana, što pokazuje i bezbjednosni samit u Sankt Peterburgu na koji su došle dvije trećine članica UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana