Višković: Namjere rukovodstva Srpske su u skladu sa interesima naroda

Srna
Višković: Namjere rukovodstva Srpske su u skladu sa interesima naroda

BANjALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je uvjeren da narod Srpske jasno prepoznaje da su namjere političkog rukovodstva Srpske u skladu sa njegovim i interesima same Republike, a ne interesima bilo kakvih svjetskih centara moći.

Višković je, reagujući na najnovije optužbe američkog državnog sekretara Entonija Blinkena na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, istakao da je predsjednik Srpske izabran većinskom narodnom voljom i da samo narod, koji ga je izabrao, ima pravo da daje sud o njemu i njegovoj politici.

"Aludirati da predlaganje legitimnih zakona predstavlja napad na osnovne slobode građana, a pritom biti svjestan da takvi zakoni postoje i u samom SAD, nije ništa drugo nego indirektni napad na građane Srpske, koji su u oktobru dali većinsku podršku politici koju reprezentuje Dodik", naglasio je Višković.

On je naveo da političko rukovodstvo Republike, uključujući i Vladu, ima legitimno pravo da uređuje odnose na svojoj teritoriji, kao i u svakom drugom, demokratski uređenom društvu, vodeći računa o tome da zakonska rješenja ne ugrožavaju prava naroda, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

"Duboko sam uvjeren da narod Srpske, kojem polažemo račune, jasno prepoznaje da su naše namjere u skladu sa njegovim i interesima same Republike, a ne interesima bilo kakvih svjetskih centara moći", istakao je Višković.

Američki državni sekretar Entoni Blinken naveo je na "Tviteru" da "napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina", te da "Stejt department, kojeg zastupa ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani BiH zaslužuju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana