Вишковић: Намјере руководства Српске су у складу са интересима народа

Срна
Вишковић: Намјере руководства Српске су у складу са интересима народа

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је увјерен да народ Српске јасно препознаје да су намјере политичког руководства Српске у складу са његовим и интересима саме Републике, а не интересима било каквих свјетских центара моћи.

Вишковић је, реагујући на најновије оптужбе америчког државног секретара Ентонија Блинкена на рачун предсједника Републике Српске Милорада Додика, истакао да је предсједник Српске изабран већинском народном вољом и да само народ, који га је изабрао, има право да даје суд о њему и његовој политици.

"Алудирати да предлагање легитимних закона представља напад на основне слободе грађана, а притом бити свјестан да такви закони постоје и у самом САД, није ништа друго него индиректни напад на грађане Српске, који су у октобру дали већинску подршку политици коју репрезентује Додик", нагласио је Вишковић.

Он је навео да политичко руководство Републике, укључујући и Владу, има легитимно право да уређује односе на својој територији, као и у сваком другом, демократски уређеном друштву, водећи рачуна о томе да законска рјешења не угрожавају права народа, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

"Дубоко сам увјерен да народ Српске, којем полажемо рачуне, јасно препознаје да су наше намјере у складу са његовим и интересима саме Републике, а не интересима било каквих свјетских центара моћи", истакао је Вишковић.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен навео је на "Твитеру" да "напади предсједника Републике Српске Милорада Додика на основна права и слободе у Републици Српској показују да је на ауторитарном путу предсједника Русије Владимира Путина", те да "Стејт департмент, којег заступа амбасадор Мајкл Марфи, наставља да се залаже за демократску и просперитетну будућност коју сви грађани БиХ заслужују".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана