ПДП и ПУП потписали споразум о сарадњи

Срна
ПДП и ПУП потписали споразум о сарадњи

Лидери ПДП-а и Партије уједињених пензионера (ПУП) Бранислав Бореновић и Славко Пејић потписали су данас у Бањалуци споразум о сарадњи који, осим заједничких политичких програмских опредјељења, подразумијева сарадњу за предстојеће локалне, као и опште изборе 2026. године.

Бореновић је након потписивања рекао новинарима да споразум потврђује да су двије партије јасно опредијељене за унапређење положаја пензионерске популације.

"ПУП подржава наше политике борбе за јачања економије, за нове инвестиције и све што Републику Српску може оснажити", навео је Бореновић.

Одговарајући на питање новинара да ли очекује скорашњи договор партнерских странака на нивоу БиХ о измјенама Изборног закона БиХ, Бореновић је оцијенио да се на том плану "дешава класична куповина времена" и позвао ове партије да "заврше тај посао".

Он је рекао да ПДП своје одлуке доноси демократски и у органима странке, те без утицаја са стране.

Пејић је навео да представници ове партије вјерују ПДП-у јер њихову политику унапређења положаја пензионера илуструју бројни добри потези градске власти у Бањалуци која доприноси бољим условима живота најстарије популације.

"У складу са споразумом, заједно ћемо се борити за социјално одговорно и праведније друштво, као и за што достојанственији положај пензионера", рекао је Пејић.

Функционер ПДП-а Драшко Станивуковић, који је градоначелник Бањалуке, рекао је да ће у овом граду и даље бити омогућене многе погодности како би се подигао животни стандард најстарије популације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана