Хелез: Да Буноза није повукао измјене изборног закона, сједница не би била одржана

СРНА
Хелез: Да Буноза није повукао измјене изборног закона, сједница не би била одржана

САРАЈЕВО - Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез рекао је да је био против тога да у дневни ред данашње сједнице Савјета министара буде уврштен Нацрт закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ и да сједница не би ни била одржана да тај законски акт није повукао министар правде Давор Буноза.

"Колега Буноза је исправно поступио и повукао овај закон са дневног реда, тако да је сједница могла да буде одржана", рекао је Хелез новинарима у Сарајеву.

Хелез је навео да је овај нацрт закона, чији је предлагач Министарство правде, повучен зато што није усаглашен на политичком нивоу и зато што би БиХ имала два закона, јер тренутно има измјене и допуне које је наметнуо Кристијан Шмит.

"Ми бисмо требали тај закон прво да усвојимо у оба дома, да буде на снази, да онда можемо мијењати овај закон. Овај предложени закон није у складу са прописима и процедурама", рекао је Хелез.

Он тврди да је у овом нацрту закона спорно то што би неколико кантона требало да бира ко ће бити члан Предсједништва БиХ из реда једног народа, као и чланови који регулишу избор бирачких одбора.

Хелез је рекао да су данас разговарали о буџету и да имају обећање министра финансија и трезора да ће то бити вјероватно на наредној сједници до 13. маја бар на нивоу колегијума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана