Helez: Da Bunoza nije povukao izmjene izbornog zakona, sjednica ne bi bila održana

SRNA
Helez: Da Bunoza nije povukao izmjene izbornog zakona, sjednica ne bi bila održana

SARAJEVO - Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez rekao je da je bio protiv toga da u dnevni red današnje sjednice Savjeta ministara bude uvršten Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH i da sjednica ne bi ni bila održana da taj zakonski akt nije povukao ministar pravde Davor Bunoza.

"Kolega Bunoza je ispravno postupio i povukao ovaj zakon sa dnevnog reda, tako da je sjednica mogla da bude održana", rekao je Helez novinarima u Sarajevu.

Helez je naveo da je ovaj nacrt zakona, čiji je predlagač Ministarstvo pravde, povučen zato što nije usaglašen na političkom nivou i zato što bi BiH imala dva zakona, jer trenutno ima izmjene i dopune koje je nametnuo Kristijan Šmit.

"Mi bismo trebali taj zakon prvo da usvojimo u oba doma, da bude na snazi, da onda možemo mijenjati ovaj zakon. Ovaj predloženi zakon nije u skladu sa propisima i procedurama", rekao je Helez.

On tvrdi da je u ovom nacrtu zakona sporno to što bi nekoliko kantona trebalo da bira ko će biti član Predsjedništva BiH iz reda jednog naroda, kao i članovi koji regulišu izbor biračkih odbora.

Helez je rekao da su danas razgovarali o budžetu i da imaju obećanje ministra finansija i trezora da će to biti vjerovatno na narednoj sjednici do 13. maja bar na nivou kolegijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana