Mazalica: Šmit pokazao ograničen um

Srna
Foto: Srna

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je da je Kristijan Šmit izjavom da "korištenje batine daje rezultat" pokazao neljudskost i ograničen um.

"Čovjek koji treba, pod uslovom da je legalan, da nadgleda sprovođenje mira, koristi se kafanskim metaforama i otvoreno govori da sa predsjednikom entiteta koji je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, koristi `batinu`", istakao je Mazalica.

Komentarišući Šmitovu izjavu da mu njegov položaj "daje mnogo batina, a malo mrkvi", Mazalica je rekao Srni da je bivši njemački ministar poljoprivrede još jednom pokazao da je i dalje trebalo da se bavi drvećem i mrkvama.

 

On je dodao da i dalje ostaje nejasno kako je takav pristup dao rezultate.

"Kao prvo, Šmit više ne spominje zakon o državnoj imovini, a i sam je priznao da je odustao od njega. Kako je onda `batina` dala rezultat, jer upravo se (predsjednik Republike Srpske Milorad) Dodik najviše protivio donošenju tog zakona?", upitao je Mazalica.

Nejasno je, kaže, kako je pritisak izvršen na Dodika dao rezultate, u smislu da je predsjednik Srpske odustao od svojih politika?

"I dalje imamo samo zaoštravanje situacije i sve se više udaljavamo od početka pregovora sa EU, ali i usvajanja Plana rasta i neophodnih reformi", rekao je Mazalica.

Prije bi se reklo, ocijenio je Mazalica, da je Šmit slon u staklarskoj radnji, čiji svaki potez nanosi nesagledivu štetu i vraća BiH 10 godina unazad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana