Мазалица: Шмит показао ограничен ум

Srna
Foto: Srna

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да је Кристијан Шмит изјавом да "кориштење батине даје резултат" показао нељудскост и ограничен ум.

"Човјек који треба, под условом да је легалан, да надгледа спровођење мира, користи се кафанским метафорама и отворено говори да са предсједником ентитета који је страна потписница Дејтонског споразума, користи `батину`", истакао је Мазалица.

Коментаришући Шмитову изјаву да му његов положај "даје много батина, а мало мркви", Мазалица је рекао Срни да је бивши њемачки министар пољопривреде још једном показао да је и даље требало да се бави дрвећем и мрквама.

 

Он је додао да и даље остаје нејасно како је такав приступ дао резултате.

"Као прво, Шмит више не спомиње закон о државној имовини, а и сам је признао да је одустао од њега. Како је онда `батина` дала резултат, јер управо се (предсједник Републике Српске Милорад) Додик највише противио доношењу тог закона?", упитао је Мазалица.

Нејасно је, каже, како је притисак извршен на Додика дао резултате, у смислу да је предсједник Српске одустао од својих политика?

"И даље имамо само заоштравање ситуације и све се више удаљавамо од почетка преговора са ЕУ, али и усвајања Плана раста и неопходних реформи", рекао је Мазалица.

Прије би се рекло, оцијенио је Мазалица, да је Шмит слон у стакларској радњи, чији сваки потез наноси несагледиву штету и враћа БиХ 10 година уназад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана