Kojić: Srbi nikada neće dozvoliti da budu sluge i podanici

SRNA
Kojić: Srbi nikada neće dozvoliti da budu sluge i podanici

SARAJEVO - Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić poručio je da Srbi nikada neće dozvoliti da budu sluge i podanici, kako su to naumili bošnjački političari.

Kojić je naveo da bošnjačkim političari smeta kada predstavnici Srba kažu da Republika Srpska ne može biti dio BiH u kojoj se etiketira srpski narod.

"Mi samo govorimo o mirnom razlazu jer Sarajevu i njihovim političarima smetaju Srbi, a ne žele da nas puste da živimo jedni pored drugih, oni žele da mi budemo njihove sluge i podanici što se neće nikada desiti", istakao je Kojić.

On je naveo da su svakodnevni pritisci koji se upućuju na račun Srba iz Republike Srpske ali i Srbije, gdje srpski narod nazivaju genocidnim, mantra po kojoj će se ponašati i nakon eventualnog usvajanja neobavezujuće rezolucije o Srebrenici.

"To je ono što odgovara zapadnim ambasadama, to je ono što oni žele, jer misle da će Srbi na taj način pognuti glavu i priznati nešto što se nije desilo, a to je lažni genocid", rekao je Kojić.

Kojić je rekao da pismo koje je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković uputio komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju pokazuje koliko je Konaković ostrašćen i koliko mu smetaju svi oni koji ne misle kao njegovi mentori.

"Čujemo da i nesretni /Kristijan/ Šmit po federalnim medijima priča kako korištenje batine daje rezultat, pa mu poručujem da Srbi nisu marva i da ne znamo koga on batina, nek zna da je prošlo vrijeme kada su nacisti batinali i ubijali Srbe a očigledno da u njemu i dalje živi ta ideja", rekao je Kojić. /kraj/nč/mđ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana