Kovačević: Bošnjačka politika u potpunosti razotkrivena na rezoluciju o Srebrenici

Srna
Foto: Srna

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je bošnjačka politika u potpunosti razotkrivena na takozvanoj rezoluciji o Srebrenici, jer su svojim ponašanjem, kada je u pitanju ta tzv. rezolucija, pokazali kakva je BiH koju oni žele.

Kovačević je napomenuo da je to BiH u kojoj se Srbi i Republika Srpska apsolutno ništa ne pitaju, u kojoj se i Hrvati ništa ne pitaju.

"Dakle, to je BiH u kojoj važi i vrijedi samo njihova volja. E pa gospodo, neće moći. Očigledno je da su oni na tom svom putu borbe za takvu BiH spremni da gaze sve, pa i Ustav BiH i zagarantovana prava konstitutivnih naroda i sam Dejtonski sporazum", izjavio je Kovačević za RTRS.

On je istakao da trenutno imaju podršku i razumijevanje jednog dijela međunarodne zajednice, ali i to je samo kratkotrajno jer to nije zbog interesa Bošnjaka nego je zbog interesa tih koji ih trenutno podržavaju.

Kovačević je naveo da prvenstveno misli na jedan dio zapadne međunarodne zajednice.

"To su sve stvari koje sigurno neće proći jer će Srpska sasvim sigurno zaštititi interese Republike Srpske i svih njenih građana, naša Ustavom zagarantovana prava, a to su između ostalog da se odluke BiH na spoljnom političkom planu ne mogu donositi bez saglasnosti Srpske i srpskog konstitutivnog naroda u BiH", rekao je Kovačević.

On je dodao da su sitne podvale i prevare Denisa Bećirovića, Elmedina Konakovića, Zlatka Lagumdžije i ostalih samo to i da će na kraju da budu ispostavljene kao račun prvenstveno BiH.

Kovačević smatra da je ovo stvarno jedna situacija koja će BiH dovesti pred sami kraj i ambis i to na takav način da će biti jako teško zaustaviti BiH da u taj ambis ne padne.

On je naglasio da Republika Srpska to nije radila i nije tražila, ali ukoliko je to ono što žele, a očigledno je da žele jer gaze srpska prava, prava Srpske, Ustavom zagarantovana prava, gaze Ustav i Dejtonski sporazum.

"Onda, gospodo, vi ćete morati da platite ceh za takvo ponašanje. Republika Srpska sigurno neće i Srpska će sasvim sigurno izaći kao pobjednik iz ove priče, sasvim ponosna", zaključio je Kovačević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana