Ковачевић: Бошњачка политика у потпуности разоткривена на резолуцију о Сребреници

Srna
Foto: Srna

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да је бошњачка политика у потпуности разоткривена на такозваној резолуцији о Сребреници, јер су својим понашањем, када је у питању та тзв. резолуција, показали каква је БиХ коју они желе.

Ковачевић је напоменуо да је то БиХ у којој се Срби и Република Српска апсолутно ништа не питају, у којој се и Хрвати ништа не питају.

"Дакле, то је БиХ у којој важи и вриједи само њихова воља. Е па господо, неће моћи. Очигледно је да су они на том свом путу борбе за такву БиХ спремни да газе све, па и Устав БиХ и загарантована права конститутивних народа и сам Дејтонски споразум", изјавио је Ковачевић за РТРС.

Он је истакао да тренутно имају подршку и разумијевање једног дијела међународне заједнице, али и то је само краткотрајно јер то није због интереса Бошњака него је због интереса тих који их тренутно подржавају.

Ковачевић је навео да првенствено мисли на један дио западне међународне заједнице.

"То су све ствари које сигурно неће проћи јер ће Српска сасвим сигурно заштитити интересе Републике Српске и свих њених грађана, наша Уставом загарантована права, а то су између осталог да се одлуке БиХ на спољном политичком плану не могу доносити без сагласности Српске и српског конститутивног народа у БиХ", рекао је Ковачевић.

Он је додао да су ситне подвале и преваре Дениса Бећировића, Елмедина Конаковића, Златка Лагумџије и осталих само то и да ће на крају да буду испостављене као рачун првенствено БиХ.

Ковачевић сматра да је ово стварно једна ситуација која ће БиХ довести пред сами крај и амбис и то на такав начин да ће бити јако тешко зауставити БиХ да у тај амбис не падне.

Он је нагласио да Република Српска то није радила и није тражила, али уколико је то оно што желе, а очигледно је да желе јер газе српска права, права Српске, Уставом загарантована права, газе Устав и Дејтонски споразум.

"Онда, господо, ви ћете морати да платите цех за такво понашање. Република Српска сигурно неће и Српска ће сасвим сигурно изаћи као побједник из ове приче, сасвим поносна", закључио је Ковачевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана