Додик: Данашње окупљање код Арнаудије је успјех као и њена обнова

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је током отварања обновљене џамије Арнаудија у Бањалуци да је успјех, како обнова џамије Арнаудије, тако и данашње окупљање.

"Окупљени данас овдје свједочимо једној веома важној ствари. Данас 30 година послије свједочимо безумљу на начин да се гради  изгради овај предиван објекат Арнаудија“, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у обраћању током церемоније отварања џамије Арнаудија у Бањалуци.

Додик је додао да је захвалан свима који су помогли.

"Прије свега Републици Турској која је издвојила најзначајнији дио новца и свим другим институцијама које су на било који начин дале подршку изградњи ове џамије“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је да окупљање на отварању Арнаудије свједочи да на овим просторима може да живи мир, разумијевање међу људима, подршка и да свако има право да буде свој, "може да буде другачији припадник било којег народа“.

"Оно што морамо то је да сви заједно градимо мир и наше окупљање овдје данас говори о томе и нашој способности да управо на овај начин покажемо нашу способност те врсте“, додао је Додик.

Предсједник Српске честитао је вјерницима Дан Џамија али и отварање обновљене Арнаудије.

"Желим да честитам поновну изградњу овог прелијепог објекта Арнаудије која живи овдје кроз вијекове, која је свједок постојања, радости али и безумља које је довело до рушења овако прелијепог објекта. Цијеним чињеницу да данас овдје смо окупљени да свједочимо једном успјеху. Ово је успјех, не само изградња џамије него и наше окупљање које шаље поруку и овдје у Српској и  БиХ а и широм региона. Нека вам је џамија сретна, нека послужи за молитвено дјеловање свим добрим људима без обзира на вјеру и нацију“, закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана