Dodik: Današnje okupljanje kod Arnaudije je uspjeh kao i njena obnova

GS
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je tokom otvaranja obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci da je uspjeh, kako obnova džamije Arnaudije, tako i današnje okupljanje.

"Okupljeni danas ovdje svjedočimo jednoj veoma važnoj stvari. Danas 30 godina poslije svjedočimo bezumlju na način da se gradi  izgradi ovaj predivan objekat Arnaudija“, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u obraćanju tokom ceremonije otvaranja džamije Arnaudija u Banjaluci.

Dodik je dodao da je zahvalan svima koji su pomogli.

"Prije svega Republici Turskoj koja je izdvojila najznačajniji dio novca i svim drugim institucijama koje su na bilo koji način dale podršku izgradnji ove džamije“, rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da okupljanje na otvaranju Arnaudije svjedoči da na ovim prostorima može da živi mir, razumijevanje među ljudima, podrška i da svako ima pravo da bude svoj, "može da bude drugačiji pripadnik bilo kojeg naroda“.

"Ono što moramo to je da svi zajedno gradimo mir i naše okupljanje ovdje danas govori o tome i našoj sposobnosti da upravo na ovaj način pokažemo našu sposobnost te vrste“, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske čestitao je vjernicima Dan Džamija ali i otvaranje obnovljene Arnaudije.

"Želim da čestitam ponovnu izgradnju ovog prelijepog objekta Arnaudije koja živi ovdje kroz vijekove, koja je svjedok postojanja, radosti ali i bezumlja koje je dovelo do rušenja ovako prelijepog objekta. Cijenim činjenicu da danas ovdje smo okupljeni da svjedočimo jednom uspjehu. Ovo je uspjeh, ne samo izgradnja džamije nego i naše okupljanje koje šalje poruku i ovdje u Srpskoj i  BiH a i širom regiona. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje svim dobrim ljudima bez obzira na vjeru i naciju“, zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana