Форто: Измјенама Изборног закона БиХ оставити након избора

СРНА
Форто: Измјенама Изборног закона БиХ оставити након избора

САРАЈЕВО - Министар транспорта комуникација у Савјету минстара Един Форто рекао је данас да у Савјету министара нема сагласности о измјенама Изборног закона БиХ чије усвајање би требало оставити након локалних избора.

Форто је рекао да су пропуштене све прилике за њихово доношење и да измјене који је наметнуо Кристијан Шмит не треба дирати.

Он је навео да су на данашњој сједници Савјета министара усвојене тачке дневног реда око којих је постојала сагласност, а да су скинуте оне око којих није било сагласности.

"Око Изборног закона БиХ нема сагласности, зато није био на дневном реду и зато није усвојен", рекао је Форто новинарима након сједнице Савјета министара.

Он је навео да је било пуно прилика да се донесу интегрално измјене Изборног закона БиХ или нови закон.

Форто је рекао да у ресору комуникација и транспорта има нераспоређено више од 50 милиона КМ, а ријеч је о средствима која су углавном вишкови прихода над расходима остварени у Регулаторној агенцији за комуникације /РАК/ БиХ.

Он је додао да се залаже да та средства буду утрошена за јачање институција на нивоу БиХ у области комуникација и транспорта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана