Špirić: Rezolucija nije donijeta radi pijeteta žrtvama, nego produbljivanja sukoba

Srna
Špirić: Rezolucija nije donijeta radi pijeteta žrtvama, nego produbljivanja sukoba

SARAJEVO- Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da parlament Crne Gore rezoluciju o Srebrenici nije donio sa potrebom iskazivanja pijeteta prema žrtvama i porodicama žrtava, te da će ovaj korak produbiti političke sukobe u Crnoj Gori i ubrzo se pokazati kontraproduktivnim.

Konstatujući da je usvajanje ove rezolucije otvorilo brojne polemike, Špirić je ocijenio da bi bilo dobro kada bi zemlje regiona nastale raspadom bivše Jugoslavije usaglasile zajednički dokument u kojem bi bili osuđeni zločini na svim stranama.

-Po mom mišljenju, za rat u bivšoj Jugoslaviji, pa i BiH, ne postoje apsolutno odgovorni ni apsolutno nevini - rekao je Špirić za Srnu.

Prema njegovim riječima, zajednički dokument o osudi zločina na svim stranama bio bi dokument sa pogledom u budućnost.

-A, svi ovi drugi dokumenti i rezolucije su dokumenti za politička potkusurivanja sa kratkoročnim političkim efektima - zaključio je Špirić.

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam. ­

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana