Шпирић: Резолуција није донијета ради пијетета жртвама, него продубљивања сукоба

Срна
Шпирић: Резолуција није донијета ради пијетета жртвама, него продубљивања сукоба

САРАЈЕВО- Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић сматра да парламент Црне Горе резолуцију о Сребреници није донио са потребом исказивања пијетета према жртвама и породицама жртава, те да ће овај корак продубити политичке сукобе у Црној Гори и убрзо се показати контрапродуктивним.

Констатујући да је усвајање ове резолуције отворило бројне полемике, Шпирић је оцијенио да би било добро када би земље региона настале распадом бивше Југославије усагласиле заједнички документ у којем би били осуђени злочини на свим странама.

-По мом мишљењу, за рат у бившој Југославији, па и БиХ, не постоје апсолутно одговорни ни апсолутно невини - рекао је Шпирић за Срну.

Према његовим ријечима, заједнички документ о осуди злочина на свим странама био би документ са погледом у будућност.

-А, сви ови други документи и резолуције су документи за политичка поткусуривања са краткорочним политичким ефектима - закључио је Шпирић.

Скупштина Црне Горе изгласала је синоћ резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам. ­

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана