Preminuo legendarni “Mitraljez”

B. P.
Preminuo legendarni “Mitraljez”

DETROIT-Bubnjar Deni Tompson, posljednji preostali član kultnog rokenrol benda  “MC5”, preminuo je u 75. godini.

Tompson je preminuo u bolničkoj  ustanovi izvan Detroita gdje se  rehabilitovao nakon srčanog udara koji je doživio u aprilu. Tompson je postao član “ MC5” 1965. godine, pridruživši se klasičnoj postavi koja je uključivala pjevača Roba Tajnera gitariste Vejna Kremera i Freda "Sonik" Smita i basistu Majkla Dejvisa.

Tompson je bio posljednji preživjeli član grupe nakon što su Tajner i Smit umrli 90-ih, Dejvis preminuo 2012, a Kramer i dugogodišnji menadžer benda Džon Sinkler umrli ranije ove godine.

Tompson, koji je nosio nadimak “Mitraljez”, zbog svog agresivnog stila sviranja, bio je ključan instrumentalista za energični zvuk “ MC5”. Uticajna proto-pank grupa objavila je par studijskih albuma 70-ih, na kojima je svirao Tompson uključujući i revolucionarni LP-u iz 1969. “Kick Out The Jams” , kao i mnogim daljim izdanjima uživo. Tompson je takođe navodno svirao na dvije pjesme za posljednji album  benda “Heavy Lifting” , koji tek treba da bude objavljen, sastav “ MC5” je najavljen kao član za klasu “Rokenrol kuće slavnih” 2024 . godine a Tompson, koji se u to vrijeme oporavljao u bolnici, navodno je bio oduševljen tom čašću i izjavio je "Bilo je je…o vrijeme!" kada je objavljeno saopštenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana